
تاثیرات اعمال شده بر تولید
تولید سفارشی: فرآیندی از تولید که با سفارش گیری آغاز می شود. به محض این که پول سفارش پرداخت می شود، تولیدکننده ساخت آن را آغاز می کند. به این ترتیب نه تنها برنامه ریزی و کنترل تولید تغییر می کند، بلکه کل چرخه تولید و پرداخت نیز تغییر خواهد کرد. برای مثال تولید و مونتاژ محصول فقط پس از سفارش آن انجام می شود.
تولید بلادرنگ براساس تقاضا: سازمان های تولیدی موفق باید بتوانند به سرعت و به صورتی موثر به تقاضا پاسخ دهند. استراتژی ها و تکنیک های گذشته دیگر کارآمد نیستند و مشکل اینجاست که باید از مدل سنتی مبتنی بر انبارداری به مدلی تخصصی و انعطاف پذیرتر روی آورد که مبتنی بر تقاضا باشد. تولید براساس تقاضا دقیقاً همان چیزی را که مشتریان می خواهند، در همان لحظه و همان مکان مورد نظر آن ها در اختیارشان قرار می دهد. برای دستیابی به این هدف باید ارتباط موثری بین زنجیره تامین و کارخانه برقرار شود. شرکا باید تمام تمرکز خود را روی کاهش قیمت ها معطوف کنند و برای این منظور باید اهداف، مسئولیت ها و عملکردهای مشترکی را دنبال کنند.
تولید مجازی: یکی از مفاهیم جالب سازمانی، تولید مجازی یعنی توانایی اداره چندین بخش تولیدی از راه دور و بدون محدودیت زمان و مکان است. به عنوان مثال یک شرکت می تواند کل فرآیندهای تولیدی را از تهیه مواد اولیه گرفته تا ارسال کالای نهایی کنترل کند.
بهسازی خطوط مونتاژ: شرکت هایی مانند IBM، General Motors، General Electric و Boeing محصولات خود را از مونتاژ قطعاتی تهیه می کنند که در محل های مختلف حتی در کشورهای متفاوت ساخته شده اند. این شرکت ها می توانند با برگزاری مناقصات الکترونیکی قطعات مورد نظر خود را بین پانزده تا بیست درصد ارزان تر و هشتاد درصد سریع تر تهیه کنند. به علاوه چنین سیستم هایی انعطاف پذیری بالایی داشته و اجازه اعمال تغییرات سریع با حداقل هزینه ها را می دهند. ضمناً می توان هزینه های انبارداری را که برای سیستم های تولید انبوه مشکل ساز است، تا حد زیادی کاهش داد.