
ساختن واکسن ویروس زیکا چقدر طول می کشد؟
به گزارش فراسو و به نقل از یورونیوز: دکتر فائوچی، مدیر «انستیتوی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا معتقد است تا ساخت واکسن زیکا چندین سال فاصله داریم. او در یک نشست خبری گفت: «خبر خوش این است که زیکا در گروه ویروس های خاصی که با آن فلاوی می گوییم قرار دارد. ما واکسن ویروس های فلاوی را ساختیم. اینطور که پیدا است با اطمینان می توانیم مرحله بعدی ساخت واکسن را شروع کنیم. ساخت واکسن در چند سال آینده چندان محتمل نیست. ولی یقینا گام های اولیه را برداشته ایم.»
ویروس زیکا کشنده نیست اما براساس تحقیقات گفته می شود که موجب بروز بیماری مغزی «میکروسفالی» در هزاران جنین و کودک مادران مبتلا به ویروس در آمریکای لاتین شده است.
کارشناسان «انستیتو بوتانتان» (BUTANTAN)، بزرگترین موسسه تولید سرم و واکسن برزیل نیز برای ساختن واکسن تلاش می کنند. مدیر این انستیتو گفت: «در حال حاضر به اندازه کافی ویروس کشت داده ایم تا بتوانیم آن را روی حیوانات کوچک، مانند جوندگان آزمایش کنیم، سپس آن را به اسب منتقل می کنیم و آن را تحت نظر می گیریم. اگر اسب بتواند در بدنش مقدار زیاد آنتی بادی یا پادتن علیه ویروس تولید کند، آن را در آزمایشگاه تصفیه کرده و آنتی بادی را روی انسان آزمایش می کنیم.»
ویروس زیکا در دهه ۴۰ میلادی کشف شد. سال گذشته نخستین نمونه های ابتلا به آن برای اولین بار در برزیل مشاهده شد. موسسه تحقیقات علوم پزشکی نیروهای مسلح، با مشارکت ارتش تایلند و آمریکا، به تلاش بین المللی برای مقابله با این بیماری پیوسته اند. یکی از مسئولان این موسسه می گوید: «مراحل ساختن واکسن سخت، طولانی و پر از آزمایش و خطا است تا بتوان از سلامت و موثر بودن واکسن اطمینان حاصل کرد. پیش بینی جدول زمانی برای ساخت ویروس به نظر من یک ارزیابی زودرس است.»
سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با زیکا بر آزمایش های تشخیصی دقیق تر تاکید کرده است. علاوه بر کشف واکسن، بعضی از دانشمندان اکنون بدنبال راه های مقابله با حشره ناقل ویروس هستند.