
تاثیرات حراجی
حراجی به عنوان مکانیزم مشارکت: از حراجی ها بیش از پیش به عنوان یک مکانیزم مشارکتی برای برقراری توازن در قیمت ها استفاده می شود.
حراجی به عنوان مکانیزمی برای تعیین قیمت: در مورد اقلامی که در بازارهای سنتی خرید و فروش نمی شوندمانند اجناس منحصر به فرد یا عتیقه یا برای اقلامی که به ندرت یا در فواصل زمانی بسیار زیاد عرضه می شوند، حراجی بازاری ایجاد می کند که خریداران و حتی متخصصین امر را به خود جلب می کند. با عرضه تعداد زیادی از این اقلام در یک محل و زمان واحد و با جلب توجه افراد مختلف، حراجی ها وضعیت بازار را به گونه ای آماده می کنند که قیمت مطلوب در آن تصویب شود. به عنوان مثال می توان به حراجی آثار هنری منحصر به فرد بنرهای وب و فضای تبلیغات اشاره کرد.
حراجی به عنوان مکانیزم توزیعی ملموس: در برخی حراجی ها اقلام بسیار ویژه ای ارائه می شوند. در چنین مواردی حراج گذاران تعداد بسیار محدودی از اقلام را به حراج می گذارند و از حراجی به عنوان مکانیزمی برای جلب توجه خریدارانی استفاده می کنند که به چانه زنی و یافتن اقلام نادر علاقه دارند.
حراجی به عنوان مولفه ای از تجارت الکترونیکی: حراجی ها می توانند کاملاً مستقل عمل کرده یا با دیگر فعالیت های تجارت الکترونیکی همراه شوند.